/Files/images/dekor/razdelit.png

Захід центру ресурсоефективного та чистого виробництва UA_PROMETHEUS на базі Софіївсько-Борщагівського НВК

Захід центру UA_PROMETHEUS на базі Софіївсько-Борщагівського НВК

30 листопада цього року представниками Центру ресурсоефективного та чистого виробництва UA_PROMETHEUS на базі Софіївсько-Борщагівського НВК «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»було проведено захід «ПОПУЛЯРИЗАЦІЯ ТЕХНІЧНОЇ І ЕКОЛОГІЧНОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ», в рамках якого ознайомили учнів старших класів з питань ефективного використання технологічних ресурсів, донесли переваги від впровадження нових знань та сучасних технологій у сферах робототехніки, комп’ютерної інженерії, нанотехнологій.
Висококваліфіковані фахівці подарували учням цікавий день, вдихнули цікавість і разом з тим пробудили долю жвавої недовіри –«НЕВЖЕ І СПРАВДІ РОБОТИЗОВАНЕ СУСПІЛЬСТВО ТАК БЛИЗЬКО? ЧИ СПРАВДІ РОБОТИ ЗАМІНЯТЬ ЛЮДИНУ МАЙЖЕ У КОЖНІЙ СФЕРІ? ЩО БУДЕ ЗАВТРА І ЧИ ЗАЛИШИТЬСЯ НЕОБХІДНІСТЬ У ПРОФЕСІЇ, ЯКУ ОБЕРУ САМЕ Я?».

/Files/images/2018_2019/novini/_UA_PROMETHEUS_/viber image.jpg

Наприкінці проекту відбулося змагання – вікторина серед учнів 8-А, 9-А, 10-А класів. Завдання вимагали знань технічних дисциплін, таких як інформатика і робототехніка.

Нажаль, не на всі питання вдалося відповісти, адже відгадати, не знаючи, про що йдеться у питанні, було важко, крім відповідей необхідно було надати і коментарі. Та не зважаючи на те, що школа має гуманітарне спрямування (з поглибленим вивченням іноземної мови), багато учнів виявили інтерес до даної теми, команди жваво змагалися і учні, які надали більшість правильних відповідей, заслуговують на велику повагу. Приємно бачити, як радіють діти своїм успіхам.

Порадувала якість наданої інформації, матеріали, відео фрагменти були науковими, інноваційними і доступними до сприйняття, внесли море позитиву і зацікавленість. Багато дітей по закінченні заходу обговорювали побачені відео, робота.

Переможцем у вікторині став 8-А клас, з відривом у кілька балів. Результати конкурсу наступні:І місце -8-А клас (15 балів), ІІ місце – 10-А клас (12 балів), ІІІ місце – 9-А клас (8 балів).Капітани командЛитвиненко Матвій (8-А клас), Левко Артур (9-А клас) і Голішевський Максим (10-А клас) отримали подаруночки, а по закінченні заходу на дітей чекав солодкий сюрприз від UA-PROMETHEUS.

/Files/images/2018_2019/novini/_UA_PROMETHEUS_/viber 1.jpg


Особливо компетентно на заході себе зарекомендували учні 8-А класу -Литвиненко Матвій, Каспрук Валерій, Репенко Іван, Губенко Денис, Прус Крістіна, Бугера Олександра, Колісник Вікторія, Хорошенко Станіслава, Балик Аліса, в 9-А класі – Левко Артур, Калінін Арсеній, в 10-А класі – Голішевський Максим, Руденко Каріна, Фесюк Катерина, Дубова Софія, Сергієнко Таїсія, Тєрєхова Анастасія, Кушик Анастасія, Андросова Марія, Вовк Вероніка, Громов Владемір, Бавін Єгор.
Участь у даному заході наштовхнула на думки про зміни. Час неспинно летить вперед, не оглядаючись на наші можливості, плани, емоції. І для успішної молоді необхідно враховувати ті зміни сьогодення, які відбулися внаслідок розвитку інформаційних технологій, робототехніки, аерокосмонавтики і передбачати їх вплив на всі сфери людської діяльності. Взагалі, участь у подібних заходах – гарна справа.

Мова іде не тільки про перемоги, адже захід – не лише години важливої інформації, вирішування завдань, це і думки після, і можливість розширити горизонт своїх знань, вийти за межі школи, доторкнутися до світу близького майбутнього. Це і пізнання своїх сильних і слабких сторін, прагнення рухатися вперед і перемагати.
Велика подяка організаторам і фахівцям-практикам цього заходу за працю, терпіння, любов і за те, що несете світло науки, що розкриває і стимулює таланти дітей. Сил, наснаги, вдячних учнів і процвітання!
Кiлькiсть переглядiв: 393